انواع بیماری‌ها در کمین شیرخوارانی که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

انواع بیماری‌ها در کمین شیرخوارانی که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند

هفته جهانی شیرمادر (۱۶-۱۰ مردادماه) به عنوان هفته جهانی ترویج تعذیه باشیرمادرنام گذاری شده است، و شعار امسال نیز با عنوان "نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه" برای این روز درنظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۰ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۷۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به عوارض تغذیه شیرخوار با شیر مصنوعی گفت: برجسته‌ترین خطر شیر مصنوعی این است که فاقد عوامل ایمنی بخش موجود در شیر مادر است درحالی که این عوامل ایمنی بخش شیرخواران را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها حفاظت کرده و از مرگ آنان پیشگیری می‌کند بنابراین شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه نمی‌شوند به میزان بالایی در معرض خطرابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها هستند.

مریم اویسی افزود: شیرخوارانی که با شیر مصنوعی تغذیه می‌شوند در معرض بیماری‌های تنفسی و گوارشی، اسهال و استفراغ، دل درد‌های قولنجی و جمع شدن گاز، عفونت گوش، عفونت ادراری، مننژیت، اگزما، آسم، آلرژی. قرار می‌گیرند و در صورت ابتلاء، شدت این بیماری‌ها و نیاز به بستری شدن آنان نیز بیشتر است به طوریکه مصرف شیر مصنوعی مسئول مرگ یک میلیون شیرخوار در سال در سراسر دنیاست.

وی با اشاره به فواید شیرمادر گفت: شیردهی در تأمین سلامتی مادر نقش مهمی داشته و باعث پیشگیری از بیماری‌های متعدد از جمله پوکی استخوان، انواع بیماری‌های بدخیم، مشکلات روحی و … می‌شود و همچنین کمک می‌کند مادر اضافه وزن دوران بارداری را به طور سریع‌تر و سالم‌تر از دست بدهد.

به گفته وی شیرمادر باعث افزایش قدرت ایمنی و بهره هوشی کودک می‌شود و علاوه بر ده‌ها فایده در سنین کودکی، نقش موثری در پیشگیری از بیماری‌های مزمن غیر واگیر در سنین بزرگسالی وی دارد.

اویسی همچنین عنوان کرد: شیر مادرخواران در آینده خیلی کمتر دچار گرفتگی رگ‌های قلب، پرفشاری خون، دیابت، پوکی استخوان، بیماری‌های بدخیم و … می‌شوند.

وی افزود: تماس پوستی با پوست شیرخوار و مادر بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر از همان ساعات اول زندگی و ادامه تغذیه با شیر مادر و تماس مکرر کودک با بدن مادر در جریان شیردهی، موجب احساس آرامش و تحکیم پیوند عاطفی بین مادر و شیرخوار می‌شود.

به گفته او ترکیب شیر هر مادر ویژه نیاز‌های فرزندش است و در هر نوبت شیردهی و همینطور بسته به نیاز‌های شیرخوار برای رشد و تکامل و سن شیرخوار ترکیب آن تفاوت می‌کند.

اویسی با بیان اینکه اکثر مادران باور دارند که تغذیه با شیرمادر برای کودکان بهترین است گفت: سازمان جهانی بهداشت با توصیه بر تغذیه انحصاری شیرخواران با شیرمادر در ۶ ماه اول و سپس تداوم شیردهی همراه با غذا‌های کمکی تا پایان ۲ سالگی این باور را حمایت می‌کند.

وی عنوان کرد: علیرغم این عقیده و شروع شیردهی برای اکثریت نوزادان، متاسفانه تعدادی از کودکان زیر ۶ ماه کشوربه دلیل اشتغال مادران آن‌ها بطور انحصاری با شیرمادر تغذیه نمی‌شوند. در حالی که حمایت مادران و فراهم کردن امکانات شیردهی در محیط کار با افزایش مدت تغذیه با شیرمادر و سلامت مادر و کودک همراه است.

اویسی با بیان اینکه علیرغم نیاز مادران به حمایت، روش‌هایی وجود دارد که مادران با رعایت آن می‌توانند کودکان خود را از این موهبت الهی بهره‌مند سازند گفت: داشتن برنامه ریزی قبلی، تداوم شیردهی در ساعاتی از روز که مادر درمنزل می‌باشد، استفاده از ساعت مرخصی شیردهی، احداث مهد کودک واتاق شیردهی درادارات، حمایت کلیه مسئولین از مادران شیرده و... از جمله این روشهاست./ بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار